Παιδί και διατροφικές αλλεργίες

Αναρτήθηκε απο: a health Κατηγορία: ΔΙΑΤΡΟΦΗ : Σχόλια: 0 Προβολές: 1155

Ποια τρόφιμα πρέπει να προσέξετε

Σόγια

Κρύβεται σε πολλά τρόφιμα, όμως ακριβώς επειδή αποτελεί γνωστό αλλεργιογόνο, οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να αναγράφουν σε εμφανές σημείο στην ετικέτα των προϊόντων τους ότι συμπεριλαμβάνεται στα συστατικά τους. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για τον φούρνο της γειτονιάς σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι ρωτάτε πάντα τη σύσταση των μη συσκευασμένων προϊόντων που αγοράζετε, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει θέμα υγείας.

Σιτάρι

Αν και οι περισσότεροι δεν έχουμε λόγους να αποφεύγουμε τη γλουτένη, ορισμένοι άνθρωποι πάσχουν από κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν κνησμό στα μάτια, ρινίτιδα, άσθμα, πόνους στο στομάχι, διάρροια ή δερματικές διαταραχές κατά την κατανάλωσή της. Ευτυχώς, τα σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα προϊόντα χωρίς γλουτένη, αν το μικρό σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Φιστίκι

Μια από τις πλέον συνηθισμένες αλλεργίες των ενηλίκων, είναι εξίσου διαδεδομένη και στα παιδιά. Καθώς η συγκεκριμένη αλλεργία συχνά μπορεί να καταστεί επικίνδυνη, βεβαιωθείτε ότι όταν τρώτε φαγητό απ’ έξω ενημερώνετε πάντα για το πρόβλημα, και ενδεχομένως έχετε μαζί σας μια ένεση επινεφρίνης για την περίπτωση που το μικρό σας εμφανίσει αλλεργική αντίδραση.

 Πηγή: www.imommy.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτη την στιγμή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος