Περιποίηση Προσώπου

Αναρτήθηκε απο: a health Κατηγορία: Κάνναβη : Σχόλια: 0 Προβολές: 1144

Πώς θα περιποιηθείτε το πρόσωπό σας μετά την προπόνηση

Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση

Ένα από τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όλοι είναι να αγγίζουμε το πρόσωπό μας χωρίς να πλένουμε τα χέρια μας. Υπάρχουν τόσα πολλά βακτήρια στο γυμναστήριο που μεταφέρονται στα χέρια σας. Αν αγγίξετε το δέρμα σας, αυτά τα βακτήρια έχουν τρόπο να εισχωρήσουν στο δέρμα. Καθαρίστε πρώτα τα χέρια σας και στη συνέχεια το πρόσωπο.

Καθαρίστε το πρόσωπό σας με ήπιο καθαριστικό

Κατ' αρχάς, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό για να πλύνετε το πρόσωπό σας. Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον ιδρώτα και τη βρωμιά. Το δέρμα σας είναι ευαίσθητο μετά την προπόνηση, οπότε μην χρησιμοποιείτε ποτέ προϊόν για βαθύ καθαρισμό. Προτιμήστε τα φυσικά συστατικά.

Απολεπιστείτε!

Το επόμενο βήμα είναι η απολέπιση. Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα φυσικό σκραμπ σώματος, για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και άλλα υπολείμματα από το δέρμα. Η απολέπισή του είναι απαραίτητη αν ασκείστε. Ωστόσο κάνετε απολέπιση πάνω από 3 φορές την εβδομάδα.

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη

Η ενυδάτωση πρέπει να είναι το επόμενο βήμα μετά τον καθαρισμό και την απολέπιση. Αναπληρώνει τα υγρά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης και βοηθά το δέρμα σας να μην στεγνώνει.

Μην ξεχάσετε να βάλετε αντηλιακό

Αφού ολοκληρώσετε την ενυδάτωση, εφαρμόστε αντηλιακή προστασία. Ένα καλό αντηλιακό με δείκτη πάνω από SPF 15 είναι ιδανικό για το δέρμα σας. Εφόσον τελειώσατε με τον καθαρισμό, το δέρμα σας εκτίθεται σε υπεριώδεις ακτίνες και ελεύθερες ρίζες. Για να αποφύγετε τη ζημιά, απαιτείται η χρήση αντηλιακού αν πηγαίνετε πρωινές ώρες στο γυμναστήριο, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος.

Πίνετε πολύ νερό

Με τον ιδρώτα, το σώμα σας χάνει νερό. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ενυδατώσετε το σώμα πίνοντας πολύ νερό. Πίνοντας νερό προλαμβάνετε και τη χαλάρωση του δέρματος.

Ρόφημα πρωτεΐνης

Ίσως να πίνετε κάποιο ρόφημα πρωτεΐνης μετά από μια προπόνηση, αλλά αυτό που ίσως να μην ξέρετε είναι ότι η πρωτεΐνη βοηθά και το δέρμα σας. Ενισχύονται τα επίπεδα κολλαγόνου, το οποίο είναι μια βασική πρωτεΐνη του δέρματος.

Πηγή: www.iatronet.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτη την στιγμή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος